Bli den beste deg

Home / Generelt

Vi gønner på!

Nytt design. Nytt motto. Nye innlegg.

Jeg har lenge jobbet med å finne ut spesifikt hva det er jeg ønsker å dele på denne bloggen, og fram til nå så har hovedfokuset ligget på å fremme alle punktene som inngår i det å ha god helse. Frykt ikke, blogginnholdet kommer alltid til å være skreddersydd for å forbedre deres helse, dog, fra og med nå kommer jeg til å tre fram på en litt annen måte. Nå er det spesifikke målet at dere skal bli den beste versjonen av dere selv. Basert på mine interesser og kunnskap så har jeg funnet ut at det er dette som blir den mest naturlige og riktige retningen for meg å gå. Dersom dere finner dette av interesse, les videre!

Innleggene kommer til å ta for seg enkle og gjennomførbare steg vi kan ta i riktig retning for å bli en bedre person enn det vi var i går. Av og til så betyr det at jeg vil skrive om mentale verktøy vi kan ta i bruk, mens andre ganger vil fokuset ligge på fysisk aktivitet og helse. Det mest sentrale jeg ønsker at dere skal ta med dere er at tingene jeg deler og belyser er hverdagslige ting dere kan ta i bruk umiddelbart. Ofte så er det ikke de største stegene som utgjør det beste resultatet. Ofte så er det nettopp de små stegene over tid som vil gjøre dette.

Denne bloggen er for dere som føler at det finnes noe mer der ute. At dere vil mer enn det dere for øyeblikket får til. Denne bloggen er for deg som vil bli en bedre utgave av deg selv, slik at du kan nå ditt fulle potensiale. Hvorfor gå rundt i livet å vite at det finnes noe bedre, og ikke gjøre noe med det? Følg med på denne bloggen, les innleggene, lær og iverksett, og kjenn i hvor stor grad de små stegene fører deg i riktig retning. Kjenn hvor bra livet ditt blir!

Vær ikke redd for å spørre dersom det er noe dere ikke forstår, eller om dere har uavhengige spørsmål, så skal jeg prøve å få svart på de etter beste evne!

Ønsker dere en fantastisk uke! – Bendik

Les mer

Følg med

Hei.

Nå vet jeg at det er lenge siden sist jeg kom med et helserelatert innlegg. Grunnen for dette er rett og slett på bakgrunn av en enorm pågang på personlighetsfronten. Jeg har tatt på meg utrolig mye i det siste og jeg har overvurdert egne krefter, noe jeg har kjent på kroppen.. Jeg ønsker ikke å presse meg ytterligere i denne retningen, og velger i stedet å kun fokusere på skole og jobb en periode.

Jeg vet ikke hvor lang tid det tar, men jeg lover dere at så snart ting roer seg og motivasjonen sniker seg innover meg så er jeg tilbake og deler gode innlegg med dere igjen.

Jeg håper i mellomtiden at dere jobber med dere selv, og tar i bruk kunnskapen jeg har delt i tidligere innlegg.

Ønsker dere en super uke videre! – Bendik

Les mer

Nyttårsforsett

God jul og godt nyttår til alle!

Håper dere har hatt en super jul- og nyttårsfeiring, det vet jeg at jeg har hatt – tok meg derfor friheten til hvile og en liten pause fra innleggsbonanzaen som har vært de siste månedene! Nå er jeg tilbake for fullt og vi begynner på naturlig vis med et innlegg om nyttårsforsetter!

Å skrive ned nyttårsforsetter er noe alle med fordel kan gjøre. Dette vil hjelpe oss med å bevege oss fra det ene trappetrinnet og til det neste, dermed vil vi i løpet av et år være nærmere toppen av trappa, dit vi omsider ønsker å ende opp.

Forsettene kan være alt fra trenings- og kostholdsmål, til at man skal gjøre 5 nye skremmende ting som utfordrer deg,- eller presser deg utenfor din egen komfortsone. Det er der vi vokser, og det er der vi vil være så ofte som mulig. I all hovedsak så er nyttårsforsettene her for å utfordre oss, og for å lede oss på riktig vei for at vi skal kunne bli de personene vi ønsker å bli, og for å nå de målene vi ønsker å nå. Hva vil du oppnå? Hvor vil du ende opp? Hva vil gi deg glede? Hvordan skal du komme dit? Hvorfor skal du komme dit? – Dette er alle relevante spørsmål det kan være verdt å spørre seg selv.

Jeg utfordrer,- og råder dere derfor til å skrive ned 10 ting dere selv ønsker å oppnå i løpet av 2017. Det kan være store ting, og det kan være små.

Det viktigste å ha i bakhodet når dere har satt forsettene, er at dere er nødt til å være kontinuerlige. Gi bånn gass hele veien, og ikke bare de første par månedene av året. Det kan være lurt å lage et dokument der dere skriver ned forsettene deres, som dere jevnlig holder dere oppdatert på. Dette bør dere gjøre for å minne dere selv på hva det er dere skal oppnå. For som vi alle vet: ”Out of sight, out of mind..

Jeg gleder meg i vertfall veldig til å ta fatt på nye utfordringer, og det håper jeg dere gjør også 🙂

Ønsker dere en fantastisk start på 2017! – Bendik

 

 

 

 

 

Les mer

Hvorfor gjør jeg dette?

Håper alle har hatt en strålende søndag så langt! Tenkte bare jeg skulle gi en liten oppdatering på hvorfor jeg gjør som jeg gjør nå som det har begynt å fylt seg opp med noen faste lesere.

Først og fremst så startet jeg denne hjemmesiden på bakgrunn av et brennende engasjement for å hjelpe andre. Og ettersom interessene mine stort sett finnes innenfor den helsefremmende sektoren, så ble det naturlig for meg å dele informasjon som kan hjelpe dere til å bli en bedre versjon av dere selv, og for å få et friskere liv. I tillegg så ser jeg på dette som en unik mulighet for meg selv til å utvikle meg videre, slik at jeg blir sterkere rustet til å håndtere veien videre, som til info kommer til å bli veldig, veldig lang.

Denne hjemmesiden er ikke for alle, da det må ligge en form for entusiasme til grunne for å finne det jeg skriver av verdi. De denne hjemmesiden derimot er for, er for alle som ønsker å bli den beste mulige utgaven av seg selv, både mentalt og fysisk. For alle som føler at det er noe mer for de der ute, men som de ikke helt har funnet ut av enda. Er du en av disse? Da har jeg gode nyheter: Du har kommet til riktig sted!

Avslutningsvis vil jeg bare takke alle som har fulgt med meg de siste månedene. Deres positive og konstruktive tilbakemeldinger har fungert som drivstoff for denne hjemmesiden, og dere skal vite at jeg setter utrolig stor pris på det. Jeg inviterer dere derfor til å legge igjen en tilbakemelding av hva dere synes er bra med denne siden, samt hva som kan bli bedre og hva som eventuelt mangler som dere føler hadde passet inn. Legg det igjen som en kommentar eller send meg en mail på Bgausetvik@hotmail.com. Dette vil hjelpe meg med å utvikle meg ytterligere og samtidig gi meg muligheten til å nå ut til enda flere.

Er dere interessert i fysisk aktivitet og trenger litt inspirasjon til treningen deres, så kan dere følge meg på instagram. Der legger jeg ut gode øvelser og sammensatte treningsøkter dere enkelt kan gjennomføre både på trening, ute og hjemme.

Ha en fantastisk dag videre, vi sees i morgen! – Bendik!

Les mer

Marked

Vi har et luksusproblem. Store deler av verden har et luksusproblem ved at tilgangen på det aller meste er et tastetrykk unna. Vi trenger ikke bevege oss lengre enn til dørstokken for å få tak i mat. Vi har tilgang på alt vi trenger, og vi er blitt alt for komfortable i denne rollen – og vi blir mer komfortable for hver dag som går.

Jeg har all respekt for teknologi, dersom den blir brukt på riktig måte. Men vi kan per i dag ta oss selv i å være sosiale, uten å være sosiale. Vi kommer oss fra det ene punktet til det andre, uten å så vidt røre en finger, og vi har en tendens til å ty til usunn mat, selv om vi vet at vi burde spise fisk og magre produkter. Hvorfor?

Dette er bare noen av hverdagens store spørsmål, og jeg ser et enormt forbedringspotensial i dagens samfunn, og dermed en gylden mulighet til å begynne arbeidet for å vinne tilbake det vi har mistet. Markedet er tydelig klar for en endring, og det lønner seg å komme i forkjøpet. Vi står midt i et vaneskifte, der flere og flere begynner å bli mer bevisst på helsen sin. Vi har begynt å legge merke til hva vi får i oss av næring, og fra hvilke kilder. I tillegg til dette registrerer vi også den daglige fysiske aktiviteten vi klarer å presse inn i en ellers hektisk hverdag. Dette er noe vi bør jobbe for å få flere til å gjøre, jeg ønsker derfor å oppfordre alle mine venner og lesere som har tanker om å ville gjøre en forskjell gjennom promotering av fysisk aktivitet og helse, å ta fatt på den oppgaven nå. Tiden er inne, og jeg heier på dere!

I de tre siste innleggene har jeg fortalt dere litt om hvem jeg er, hva jeg ønsker å oppnå og hvilket vaneskifte vi nå står ovenfor. De kommende innleggene vil ikke bli like overordnede. De vil heller rette fokuset mot gledelige innlegg som skal inspirere og motivere dere til å utfordre dere selv. Jeg kan informere om at det blant annet vil bli skrevet om ernæring (anbefalinger, enkle og gode måltider, generell kunnskap), trening (tips, videoer, treningsøkter) og mentalitet (mindset, tankemønster, rutiner), for å nevne noen. I tillegg blir det mer visuelle innlegg med bilder og video.

Jeg gleder meg til å dele kunnskapen min med dere. Stay tuned!

Les mer

Jeg ønsker å oppnå…

Hva ønsker jeg å oppnå gjennom dette konseptet, denne hjemmesiden?

Dette er et stort spørsmål som brer seg ut over mange områder, og som kan være vanskelig å svare på. Jeg føler likevel at det er viktig å komme med et tydelig svar på dette, da det er viktig for meg at dere forstår intensjonene mine. Mine tanker berører flere punkter, blant dem finner vi: fysisk form, mentalitet, sosiale egenskaper og inntak av mat.

Grunnen til at jeg trekker frem disse 4 punktene spesielt, er fordi de legger grunnmuren for det som skal ende opp som din helse og ditt liv. De henger alle sammen, og vil i kombinasjon definere hvilken helse vi ender opp med. Alt er relativt fra person til person, og jeg ber dere derfor ta alt med en klype salt. Jeg utfordrer dere heller til å finne ut hva som fungerer for dere. Og dersom dere i det hele tatt klarer å trekke ut noen positive ting fra den kunnskapen jeg ønsker å dele, så er jeg svært fornøyd. Da har jeg lykkes!

Jeg kommer ikke til å gå dypere inn på hvert av punktene i dette innlegget. Hvert punkt dekker så utrolig mange områder, og vil være umulig for meg å oppsummere gjennom et innlegg. Hovedtanken er derimot å dele disse punktene opp i flere underpunkter, som jeg kommer til å snakke om hver for seg. Informasjonen jeg deler kommer til å være basert på personlige erfaringer, samt egnet kunnskap fra nyttige bøker og dyktige forelesere.

Jeg ønsker at flest mulig skal kunne ha det best mulig. Det er dette som betyr noe for meg, og det er derfor alt jeg skriver her kommer med gode intensjoner om at jeg ønsker dere en bedre hverdag.

Jeg ønsker dere med det en fantastisk dag videre 🙂

Les mer

Velkommen

Hei og velkommen til hjemmesiden min.

Mitt navn er Bendik Gausetvik, 23 år gammel og er født og oppvokst i Molde. Jeg har nå bosatt meg i Tønsberg, der jeg studerer idrett, ernæring og helse ved Høgskolen i Sør-Øst Norge, Bakkenteigen. Jeg har tidligere tjenestegjort 1 år i luftforsvaret som vakt og sikring-soldat ved Forsvarets Operative Hovedkvarter på Reitan, Bodø. I tillegg har jeg tatt personlig trener utdannelse i Bali. Dette var ikke bare en utdannelse, men også en minnerik opplevelse for livet, som jeg anbefaler absolutt alle å ta fatt på.

Nå skal jeg altså prøve meg på oppgaven ved å drive min egen hjemmeside. Hovedmotivasjonen min bak å opprette denne siden er at den skal fungere som en blogg, en blogg som legger vekt på å fremme fysisk aktivitet og helse. Jeg har et mål og et ønske om å hjelpe flest mulig mennesker til bedre helse, og vet viktigheten av bevisstgjøring for å oppnå dette. Jeg ønsker derfor å dele min kunnskap og mine erfaringer for å gjøre andre bevisst på enkle grep som kan gjøres i hverdagen for å forbedre egen helse.

Jeg kommer til å poste innlegg om alt fra trening- og ernæringstips til generell fysisk aktivitet, sosial helse, mental helse og egne erfaringer. Dere vil få et innblikk i hverdagen min og mine rutiner, og jeg vil etter beste evne prøve å lære bort det jeg kan. Dere kommer også til å kunne finne meg aktiv på både instagram og snapchat.

Hold dere aktive, så skal jeg prøve å gjøre det samme. Jeg håper flere av dere finner dette interessant, og velger å følge meg i det jeg tar fatt på denne enorme utfordringen.

Ønsker alle en fantastisk dag videre!

Les mer

    >> <<