Bli den beste deg

Home / Sosial helse

Lytter du nok?

”Dersom du alltid prater, vil du aldri lære”

Lytter du nok når du er i samtaler med andre? Eller river iveren til å snakke seg løs og slår til med av og til litt for lite gjennomtenkte setninger? Finner du av og til deg selv i en annen verden når den andre personen prater? Eller klarer du kun å fokusere på hva du skal si straks den andre er ferdig å prate? Da er dette innlegget for deg.

Det kommer utrolig mange positive ting ut av det å være en god lytter. For det første viser du respekt ovenfor den du holder en samtale med, ved å tillate de å snakke uavbrutt og fullstendig. Videre gir du deg selv tid til å tenke gjennom hva, og på hvordan måte du selv ønsker å respondere på det som nettopp har blitt sagt. Og sist men ikke minst vil du lære fryktelig mye ved å være en effektiv lytter. Personlig prøver jeg hele tiden å minne meg selv på at enhver person jeg støter på, kan noe jeg ikke kan, eller vet noe jeg ikke vet. Ved å bli en god lytter åpner man dermed opp muligheten for å lære seg nye ting. Det er svært lite sjarmerende med personer som tror de vet alt, og som kun klarer å se ting fra sitt eget ståsted. Vi har vel alle opplevd at en annen person har overstyrt en samtale vi har vært en del av, og dermed fått kjenne på hvor frustrerende det kan være. Kanskje har vi til og med tatt oss selv i å gjøre det samme?

Det kan derfor være en god idé å ta seg tid til å lytte mer, holde tunga i munnen til motparten er ferdig å prate, og faktisk forstå og sette seg selv inn i den andre personens situasjon. Da vil du oppleve større forståelse samtidig som du hele tiden vil bli introdusert for nye perspektiv og ny kunnskap. Ikke minst vil den du prater med ønske å åpne seg mer og gå dypere til verks i å fortelle deg resten av tankene sine. Dette vil gjøre deg til en samtalemagnet, og det vil gi deg mer ro og mindre stress.

Selvfølgelig skal vi selv også prate, men det skader ingen å kunne kunsten å beherske effektiv lytting i tidene der vi ikke prater. Lytt mer, følg med, hold ordene, tenk gjennom respons og høst godene dette medbringer.

– Bendik

Les mer

Kroppsspråkets magi

I mine år på videregående skole jobbet jeg en god del med å både lære meg å tolke, og å utnytte kroppsspråkets magi. Kroppsspråk utgjør 80% av all kommunikasjon, og er i mine øyne en av de viktigste verktøyene man kan lære seg for å klare å framstå slik som man ønsker. Et riktig og godt kroppsspråk kan uttrykke trygghet, selvsikkerhet og skikkethet, mens et dårlig kroppsspråk kan uttrykke usikkerhet, redsel og ubekvemhet.

Å tyde kroppsspråk spiller en viktig rolle i vår emosjonelle intelligens. Det bidrar til at vi på en god måte kan tolke signalene en person utstråler. Av og til sier man en ting, mens kroppsspråket viser noe annet. Dersom du noen gang har vært vitne til dette har du kanskje fått kjenne på en litt uggen følelse av at noe virket feil. Svaret lå da sannsynligvis i at det vedkommende sa, og det som ble uttrykt gjennom kroppsspråket ikke stod i stil til hverandre. Da må man vurdere situasjonen, og enten tro på det som ble sagt, eller stille seg kritisk.

Man kan også benytte tyding av kroppsspråk til sin fordel i ulike situasjoner. For eksempel hvis du spør om en person har det bra. Personen sier at de har det bra, men virker litt sammenkrøpet eller sitter med foldede armer. Da kan det være smart å vise en god del kjærlighet likevel. Ofte tar vi mennesker på oss ett ansikt for ikke å vise svakhet, når det vi egentlig kanskje trengte nettopp var litt støtte.

Kroppsspråk er et verktøy vi på flere måter kan bruke for å fremtre på bedre måte. Beveger vi oss med hevet hode, tilbakelagte skuldre og åpne armer? Eller depper vi litt med hodet når vi rusler fra A til B? Det vi utstråler er det vi får tilbake. Er vi lukket så vil vi i liten grad komme i kontakt med andre. Men hvis vi er åpen øker sannsynligheten betraktelig for at noen ønsker å prate med oss. Hvordan vi presenterer oss i form av kroppsspråk vil være av stor verdi når det kommer til hvordan andre ser på oss, og det er i aller høyeste grad noe hver og en av oss bør tilegne seg kunnskap om.

Jeg kommer ikke til å gå dypere inn på hvordan man kan tolke og/eller forbedre sitt eget kroppsspråk i dette innlegget, men jeg råder dere i aller høyeste grad å ta opp tråden på egenhånd. Det vil bombesikkert bidra til en bedre hverdag for dere alle 🙂

-Bendik

Ig: Bendikgausetvik fb: Bendikgausetvik

Les mer

Hva gjorde jeg for å bli mindre beskjeden?

Hele livet mitt har jeg vært beskjeden. Jeg er fortsatt beskjeden i dag, innvendig, og det kommer jeg sannsynligvis alltid til å være, og det er greit. Det har kostet mye å bryte ut av denne beskjedenheten, og å lære hvordan jeg skal manne meg opp og tørre å prate foran andre, sammen med andre, og hva jeg skal prate om med andre. Jeg lærer stadig, men jeg er svært trygg i dag i motsetning til hvordan jeg var før. Jeg er faktisk mye mer trygg enn de jeg så på som veldig ”frampå” før, og jeg vil i dag dele med dere hva jeg har gjort for å komme over denne beskjedenheten.

Først og fremst så tror jeg at nøkkelen er å utfordre seg selv til å bli mindre beskjeden. Gå ut blant folk, møt nye mennesker, ta ordet i diskusjoner, stå for det du mener er riktig og press deg selv til å gjøre ting du er ukomfortabel med. Dette er sannsynligvis den aller, aller beste måten å bryte ut av den mindre positive syklusen du befinner deg i på.

Videre så finnes det andre teknikker, og den som virkelig har fungert godt for meg er å prøve nye ting. Jeg har vært så heldig å fått prøve utrolig mye forskjellig opp gjennom årene. Alt fra organisert fotball, taekwon-do, akrobatikk (turn) og skating, til å ha vært i militæret (flere steder i Norge), studert personlig trener på Bali, tatt en Bachelor i Tønsberg og vært på utveksling i København. Dette har gitt meg muligheten til å møte utrolig mange mennesker, og de ulike miljøene har utfordret meg til å ta kontakt med nye personer, prøve ut nye ting, være sosial og oppleve flere av aspektene livet har å by på.

Det å være beskjeden handler veldig mye om å ikke være fullstendig trygg på seg selv. Det vil derfor også være av stor interesse å jobbe med seg selv på dette området. Finn verdiene dine, vurder om vennene dine faktisk er vennene dine, alltid si ja før du sier nei (du kan alltids kansellere på et senere tidspunkt) og test farvannet på forskjellige steder. En god del av redselen kommer av at du ikke tror du er bra nok, at du er redd for å ta feil eller at du har en frykt dumme deg ut. Til syvende og sist så kommer dette av redselen for å bli dømt av andre mennesker. Derfor er det en god idé å bygge opp din egen selvtillit. Lær deg hvordan du skal bry deg mindre om hva andre tenker om deg, og jobb hele tiden med å utvikle deg til å bli en bedre person.

Kort oppsummert: utfordre deg selv til å gjøre ting du er ukomfortabel med: stå foran mennesker, ta ordet i samtaler og jobb med kroppsspråk, presentasjon av deg selv og samtaleevnene dine. Test farvannet flere steder, både gjennom ulike sporter, reiser og opplevelser. Oppsøk steder der du møter nye mennesker. Jobb med deg selv. Bli flinkere til å holde samtaler, holde foredrag, snakke i sosiale settinger, opprettholde et godt kroppsspråk, samt andre aspekter der du ser forbedringspotensiale. Kontinuerlig vekst er et godt motto å benytte seg av.

Jeg kan kun snakke for meg selv, men disse teknikkene har fungert veldig godt i mitt liv. Jeg ser ingen grunn for at de ikke skal fungere godt for ditt liv også. Håper dere fikk noe ut av dette, og at det kan hjelpe noen av mine beskjedne lesere til en bedre hverdag.

Ha en strålende kveld! – Bendik

Ig: Bendikgausetvik Fb: Bendikgausetvik

Les mer

Det er OK å være alene

Å være alene trenger slett ikke å være skremmende. Å være alene kan på mange måter være en gave sendt fra oven.

Jeg har hele mitt liv vært en introvert. Det betyr at jeg stort sett alltid har vært litt innesluttet og hele tiden prøvd å håndtere ting på egenhånd. Jeg trives godt i eget selskap, og har ikke behov for å hele tiden slippe omverdenens input inn i min hverdag. I dag vil jeg presentere dette innlegget for deg som føler deg litt ”alene”, og som kanskje tror at det er noe feil med det.

Tid for seg selv kan være veldig positivt på mange måter hvis det blir utnyttet på en god måte. Hvis håndtert på en dårlig måte kan jeg ha full forståelse for at det kan føles ensomt og bortkastet. La meg starte med å si hvordan alenetiden helst ikke bør benyttes over lengre perioder. Du bør ikke stenge deg inne, se på serier og filmer hele dagen, eller scrolle deg inn i det uendelige på sosiale medier døgnet rundt. Du bør heller ikke la tankene dine spise deg opp innenfra. Da tenker jeg på tanker som: Hvorfor vil ingen være med meg? Hvorfor ligger jeg her alene? Er det noe galt med meg? Nå kaster jeg bort tiden min.. Dette hjelper nemlig ingen.

Det du dog kan gjøre, er å gripe denne tiden alene og prøve å bruke den fornuftig. Still deg selv spørsmålet: Hva kan jeg gjøre som vil bringe glede inn i hverdagen min nå med en gang? Hva kan jeg gjøre som kan sørge for at jeg har nok sosial input neste uke? Hvordan kan jeg utnytte denne tiden på best mulig måte?

Ved å stille seg slike positive og framoverlente spørsmål, vil dagene dine brått begynne å få mening. For det er nettopp det som er løsningen mot ensomhet, tror jeg. Å finne mening i hverdagene sine, enten det er ved å jobbe mot målene sine, eller godfølelsen du får etter å ha brygget en god kopp kaffe på egenhånd.

Hvis vi ser bort i fra disse arbeidskrevende oppgavene, så kan tid alene være en fin tid å trekke innover seg. Det kan være en fin tid til refleksjon og tanker. Det kan være en fin tid til å åpne opp for hva som enn popper opp i hodet ditt. Det er en tid du må nyte, for som de fleste vet vil ikke tiden stå stille for alltid. Plutselig sitter du der med barn, familie, fulltidsjobb, ekstrajobb og alle mulige henvendelser og oppgaver du gjerne skulle fått gjort. Da kommer du til å drømme deg tilbake til tiden du hadde alene, og du vil angre på at du ikke utnyttet den til det fulle.

Faktum er at tiden vi kaster bort, er tid vi aldri får tilbake. Det er ikke alltid like lett å forstå, men det er definitivt umulig å unngå. Prøv å ha dette i bakhodet neste gang du føler deg alene, og forstå at det er OK å være for seg selv. Det meste her i livet er midlertidig, det gjelder også tiden vi har alene.

Nyt dagen, mine venner! – Bendik

Ig: Bendikgausetvik fb: Bendikgausetvik

Les mer

Ta et oppgjør med deg selv!

Fra tid til annen kan det være fornuftig og klokt å ta ett skikkelig oppgjør med seg selv. Ett oppgjør der man svarer på vanskelige spørsmål som vil kreve både fokus, tid og energi, men som vil gi en stor gevinst til slutt. Dette tror jeg det er viktig å gjøre for å gi oss selv en bedre forståelse av hvem vi er som person, og om hva vi ønsker å få ut av livene våre. Dette gjør det enklere for oss å ta de riktige valgene i hverdagen.

Hvor ofte har du stilt deg selv spørsmålene: Hvem er jeg? Hvem er jeg for andre? Hvem har jeg lyst til å være? Hvor befinner jeg meg i livet? Hvor ønsker jeg å ende opp? Hvilke områder vil jeg bli bedre på? Hva er viktig for meg? Hvilke verdier står jeg for, og i hvor stor grad står disse i stil med det jeg ønsker å oppnå? Er jeg den personen jeg ønsker å være? Hvis ikke, hva må jeg gjøre for å bli det? Tenk på det livet du har lagt bak deg. Tenk på livet du har foran deg. Skriv det ned.

Det er viktig å ta et slikt oppgjør med seg selv av og til. Vi er i stadig vekst og forandring, og det som er verdiene våre i dag, er kanskje ikke verdiene våre neste år. Så jo oftere vi gjør det, desto mer bevisst er du på hva du står for og på hvem du er. Jeg prøver å ta et slikt oppgjør med meg selv en gang i året.

Jeg tror mye trygghet, selvsikkerhet og suksess roter til et slikt oppgjør, og jeg tror at jo oftere vi gjør det, jo tykkere, bredere og lengre vil røttene våre bli. Dermed gir vi oss selv muligheten til å trekke til oss mer vann og næring fra alt rundt oss, og vi kan vokse oss større og sterkere. På mange måter er vi mennesker som ett tre. Noen blir store og kraftige, mens andre forblir tynne og smale. Alt kommer an på hvor godt vi tar vare på oss selv, og på hvor mye vann og næring vi velger å trekke til oss.

Slike oppgjør har vært viktig i livet mitt, og jeg kan med hånden på hjertet si at denne bloggen sannsynligvis ikke hadde funnes hvis jeg ikke hadde sørget for å få i meg nok vann og næring over de siste årene. – Bendik

ig: Bendikgausetvik fb: Bendikgausetvik

Les mer

Alt til sin tid

Hadde du fortalt meg i dag at jeg skal reise til Bali for å studere personlig trener, hadde jeg vært hundre prosent sikker på at den opplevelsen jeg ville fått, hadde vært fullstendig annerledes fra den jeg hadde når jeg var 20. Da var alt nytt, alt var spennende, jeg visste lite og jeg tok fatt på noe som i mine øyne var et utrolig stort og avgjørende steg. Da koste jeg meg, jeg hadde energi til å gjøre alt, og jeg var uredd for enhver utfordring jeg stod ovenfor. Jeg hadde en åpen innstilling samtidig som jeg var både redd og usikker, men på samme tid klar for alt som skulle møte meg. Sosialiseringen, bekjentskapene, treningen, festene, scooter- og motersykkelturene, opplevelsene og galskapen. Disse tingene hadde stor verdi for meg på den tiden, og jeg var virkelig i alderen der nettopp dette var interessant. Nå, derimot..

Jeg sier ikke at denne opplevelsesferden til Bali ikke ville vært en fantastisk reise for meg i dag. Det jeg sier er at det ville vært en fullstendig annerledes reise i motsetning til den jeg hadde for 3-4 år siden. Nå vet jeg mer, verdiene mine har endret seg, alderen kryper brått innpå (selv om jeg ironisk nok bare er 24), og jeg er mye mer bevisst i valgene jeg tar. Det som stod såpass sterkt for meg på den tiden, er ikke lenger av samme interesse. I dag interesserer jeg meg mer for selvutvikling og opplevelser. Jeg ønsker å gjøre verden til et bedre sted, og jeg ønsker å formidle og utrette noe stort. Tiden for alt jeg ønsket å gjøre når jeg var 20 er forbi. Det skipet har seilt, og det er ingenting jeg får gjort med det nå. Jeg var utrolig nok så heldig å få oppleve denne reisen, og jeg ville aldri vært foruten akkurat den reisen.

Poenget mitt er at alt bør gjøres til sin tid. Hvis du er 20 år gammel, festglad og nysgjerrig, så finnes det ingen god grunn for at du ikke skal gå ut og nettopp gjøre det som skal til for å tilfredsstille disse behovene. For kun om 4 år, sannsynligvis før, så vil ikke disse behovene være av samme interesse. Da har toget gått, og du må vente på det neste for å kunne sette pris på det flotte landskapet og de fantastiske menneskene du møter på veien.

Dersom det er noe du brenner inne med, og som du virkelig har lyst til å gjøre eller oppleve. Gjør det nå, for klokken tikker, og timene går. Det er ikke lenge før muligheten forsvinner. Derfor må du ta tak i det , og aldri se tilbake! Vi skal tross alt leve noe som føles som et langt liv, og i løpet av den tiden er det opplevelsene og reisene som driver oss.

Ønsker dere en deilig dag videre! – Bendik

IG: Bendikgausetvik FB: Bendikgausetvik

Les mer

Skap relasjoner til kjente, ukjente og bekjente

Å si hei til andre er den mest undervurderte metoden for å skape glede i din egen og andres hverdag! Og så enkelt det er?

Når jeg ser andre gå rundt å smile og si hei til hverandre klarer jeg ikke la vær å kjenne en god følelse spre seg gjennom kroppen. Det er noe av det flotteste jeg ser når jeg er ute i sosiale settinger. Personer som kan søke øyekontakt med andre, kjente eller ukjente, og smile og si hei uten noen forventning om noe tilbake.

En slik gest kan man leve lenge på. Jeg vet med meg selv at når noen gjør noe slikt mot meg, så setter jeg utrolig stor pris på det. Av den grunn prøver jeg hele tiden å bevege meg rundt på skolen og i gatene med hevet hode, og et smil om munnen. Jeg er ikke beskjeden for å hilse på personer som møter øynene mine med et smil. Jeg vet at det i stor grad bidrar til min egen glede, og kanskje enda viktigere, det bidrar til en annen persons glede. Hvem vet? Kanskje hadde den personen verdens verste dag helt frem til du dukket opp? Livene våre består av opp- og nedturer, og det er sjelden usannsynlig at noen føler seg litt ”neffor” fra tid til annen.

Jeg forstår at det kan føles skummelt og unormalt å hilse på fremmede. Det er ikke sånn at du skal gå bort til noen som står med blikket i bakken, pikke de på skuldra og si hei. Man kan gjøre dette med omhu. Det som har fungert fint for meg er å alltid møte alle blikk som kommer min vei. Dersom det er tydelig at den imøtekommende personen er interessert, og møter blikket mitt, hilser jeg uten å nøle.

Dette vil bidra til at både din dag, og den du hilser på sin dag, blir bedre! I tillegg så åpner du opp for å møte nye mennesker. Plutselig så har du en samtale med en av de personene du hilste på, kun fordi du smilte og sa hei. Det er sannsynligvis den enkleste oppskriften på å skape sosiale relasjoner til andre mennesker.

Jeg oppfordrer dere alle til å heve hodet, kle på dere et smil og si hei til minst en person hver dag denne uken! Håper dere får noe ut av det 🙂 – Bendik

Les mer

Hvorfor vi alltid skal behandle andre med respekt

What goes around comes around.

Det er hovedsakelig to ting som skiller seg ut når jeg tenker på det å behandle andre mennesker med respekt. Den første er at det vi slipper ut i universet stort sett kommer tilbake til oss. Dersom vi behandler andre hyggelig og med genuin respekt, så er sannsynligheten nesten helt sikker på at du vil bli behandlet hyggelig og med respekt tilbake. Skulle du mot formodning ikke bli det, så er det ikke verre enn å kutte kontakten med vedkommende. For hvem vil vel gå inn med en åpen innstilling til en annen person, og likevel ikke bli behandlet pent tilbake? Da er det ren bortkastet tid spør du meg. Negativitet og frekkhet bør ikke tolereres uansett korrelasjon med vedkommende, og jeg kan love dere at dere har det bedre foruten den påvirkningen, enn med den.

Den andre tingen som skiller seg ut er at ved respektfull behandling av andre over tid, så øker hele tiden sannsynligheten for at du møter en person som kan hjelpe deg fremover i livet. Det kan ta en dag, en uke, en måned, et år eller 10 år, men det som er helt sikkert er at dersom du ikke hadde behandlet alle rundt deg med respekt, så hadde denne muligheten garantert aldri funnet sted. Spesielt for de som ser etter muligheter i hverdagen så er denne innstillingen key. Du setter deg selv opp for suksess.

Foruten de ovenstående grunnene så finnes det ingen valide grunner for ikke å behandle andre med respekt. Det er en sterk kjerneverdi som bør sitte dypt hos oss alle, og som vi kan videreføre til de kommende generasjonene.

Respekt. Respekt. Respekt. Det er det det handler om, folkens.


God helg – Bendik

Les mer

Hvorfor skal vi alltid prestere vårt beste?

Vi trenger ikke prestere for noen andre enn oss selv. Vi trenger heller ikke prestere fordi det forventes av oss. Vi skal dog prestere fordi det vil alltid gagne oss positivt… i lengden.

Du har kanskje slitt med motivasjon på skolen, på jobb eller ved andre sosiale settinger der det ligger en forventning til at du skal gjøre noe. Det er helt normalt. Forskjellen er hvordan vi velger å håndtere det. Unnskylder du deg med å prøve å gjøre så lite som mulig? Eller ved å sluntre unna? Eller ved å komme med unnskyldninger til deg selv for å rettferdiggjøre at du ikke skal legge ned et godt arbeid? Det er dumt. Jeg skal fortelle deg hvorfor:

Enten vi er 20, 30, 40, 50 eller 60 år gamle, så har vi fortsatt mange.. veldig mange gode år foran oss. Alder er dermed ingen unnskyldning.

IMG_8598

I slike situasjoner som nevnt ovenfor så er vi nødt til å tenke langsiktig på situasjonen vi står i. Vi går ikke med søpla fordi det gagner oss der og da. Vi blir heller ikke igjen på jobb 15 minutter ekstra fordi det er så utrolig koselig der. Ikke tørker vi opp det siste rusket på toalettet før vi forlater det heller fordi det er så fryktelig gøy.

Vi gjør disse tingene fordi ved enden av en skoleepoke, eller ved avslutning på en arbeidsplass, eller utflytting fra en leilighet, så er det personer som har observert og blitt påvirket av din tilstedeværelse. Ved å ha lagt ned et godt arbeid, så er du garantert en god referanse. Ikke minst så er du garantert positiv omtale fra de rundt deg. Dette gagner deg senere i livet. Det kommer til å påvirke humøret ditt, arbeidskapasiteten din og ikke minst selvtilliten din positivt. Måten de i ditt nærvær ser deg på kommer til å bli forsterket, og både deg selv og alle du møter på vil takke deg for at du gjør dette.

P1010682

I tillegg så er det er en siste helt essensiell grunn for at vi alltid bør prestere vårt beste, og den er at vi gjør dette for vår egen del. Vi gjør dette sånn at det skal bli enklere å håndtere det lange livet vi fortsatt har foran oss. Jo tidligere vi forstår dette, jo bedre vil vi komme til å få det.

Vil du bli sett på som en som lurer seg unna, eller vi du bli sett på som den personen som setter standarden? Den personen alle ser til etter hjelp? Den personen som det oser kvalitet av? Du bestemmer selv.

Jeg har tro på dere, jeg har tro på oss alle sammen. Det krever bare litt arbeid! Ha en super kveld videre 🙂 – Bendik

Les mer

Alt dere gjør kommer til å gå i arv!

Tro det eller ei, alt vi gjør, tilegner oss og erfarer, blir en del av våre etterkommere.

Våre barn er på mange måter et speilbilde av oss selv, og det er noe jeg tror det er viktig å være klar over for å kunne ta de riktige valgene i hverdagen. Det er gjort forskning på feltet, og resultatene viser at det vi som mennesker gjør, lærer oss og erfarer i dag, kommer til å gå i arv til barna våre. Vår sosiale kompetanse, vår arbeidskapasitet, vår tankegang og helse kommer til å videreføres til neste generasjon. For meg, så er dette i seg selv grunn nok for meg til å ville bli den beste personen jeg kan bli. Det er en enorm motivasjon, for jeg vet at dersom jeg legger inn et godt arbeid for å utvikle meg til å bli den beste utgaven av meg selv, så legger jeg samtidig grunnlaget for at barna mine skal få et godt liv. Dette er selvfølgelig noe jeg ønsker, og det er derfor selvskrevet at jeg skal gi jernet i de kommende årene!

Nå som vi vet dette, så er det klart at barna våre ikke blir fullstendige kopier av oss selv. Dette har vi nok erfart selv også, for vi er jo ikke helt like foreldrene våre. Men med stor sannsynlighet så er vi en ganske lik utgave av hvordan våre foreldre var som personer når de valgte å bli foreldre. Det er spennende å tenke på.

IMG_4582

Grunnen til at jeg har valgt å skrive om dette er rett og slett fordi da jeg først kom over dette konseptet, så var det et lite slag i ansiktet om at, ey, Bendik, det du gjør betyr noe. Om ikke for de rundt deg, så betyr det vertfall noe for de som kommer etter deg. Og det motiverte meg enormt!

Mitt ønske er derfor at dette kanskje kan motivere dere til å gjøre det samme. Helse handler ikke bare om å ha den riktige fasongen, de beste sunnhetsrutinene eller å legge ned flest timer på treningssenteret. Det handler om så mye mer, og dersom dette innlegget kan hjelpe dere til å bedre kvaliteten på livene deres, så vet jeg at det er et tegn på en forbedret helse, noe jeg ønsker for absolutt alle!

Håper dere får en knallbra dag! – Bendik

Les mer

>> <<