Avkobling

I en hverdag full av gjøremål, skole, jobb, kjæreste, barn, matlaging, sosialisering, selvutvikling og mye mer, er det fort gjort å føle at man ikke får tid til å sortere tankene sine og koble av. Det hoper seg opp med oppgaver og ting man vet man burde gjort, men som man glemmer i forbifarten av de mer ”viktige” oppgavene. Det gjør at man føler seg stresset, og at man ikke klarer å oppnå det man ønsker i løpet av en dag. Over tid vil dette føre til at vi kjenner en følelse av å ikke levere til de standardene vi setter til oss selv. Dette er ikke helsefremmende, og er ofte et skrik om hjelp fra kroppen, som sier at den har fått for lite hvile. Da kan det være smart å sette av noen dager for å la deg selv koble fullstendig av.

Året så langt har invitert til utallige harde oppgaver og tester, sammen med mye skole, jobb og privatliv. Jeg visste allerede fra det sekundet vi gikk inn i 2016 at dette kom til å skje, og var derfor mentalt forberedt på de harde påkjenningene. Av den grunn hadde jeg tidlig bestemt meg for å dra på hytta med en kompis for å koble helt av. Dette er ikke den typen hytte med stort bad, lekkert kjøkken og tilgang på alt av digitale hjelpemidler. Dette er den typen hytte som er plassert langt oppe i skogen, fjern fra alt byliv, med utedo og brønn, uten tilgang på strøm og lys, og med naturen som vår nærmeste nabo. Her oppe var vår eneste målsetting å la kroppen hvile. Ikke nødvendigvis fysisk hvile, men hvile fra tid, gjøremål, oppgaver og frister. Mobilen ble også lagt fullstendig vekk bortsett fra en liten halvtime på kvelden.

Hytta vi bodde på

Hytta vi bodde på

Tunga rett i munnen

Tunga rett i munnen

Andreas og meg

Andreas og meg

Etter 2 døgn på fjellet følte vi oss begge både restituert og klar for hverdagen igjen. Vi hadde virkelig fått senket skuldrene og slappet av. Vi satt igjen med mye godfølelse, og en snikende energiboost som var på vei. Ikke minst hadde vi fått brukt en god del tid på hverandre, og kom ut fra turen med et sterkere vennskap enn når vi kom. Denne turen var definitivt både en oppfriskning og en batterioppladning. Når vi endelig kom hjem så satt roen svært dypt, og den har i skrivende stund enda ikke gitt seg.

Jeg råder dere alle, dersom dere føler stress og opphopning i hverdagen, å ta dere tid til en slik tur, alene eller sammen med en venn. Enten det er på en lignende hyttetur som dette, eller en telttur et annet sted. Det spiller ingen rolle, så lenge dere bevisst setter et formål om å tillate dere selv hvile og avkobling.

Det finnes flere måter å la seg selv koble av på, og det er sikkert flere av dere som har gode metoder for å koble av på selv (del gjerne).

Som avsluttende ord:

Lytt til kroppen og ta vare på dere selv. Tid til avkobling er en nyttig investering i hverdagen.

Lagre

Lagre

Kommentarer

kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

>> <<