Bli den beste deg

Home / Fysisk aktivitet og helse / Aktiv læring i fysisk aktivitet

Aktiv læring i fysisk aktivitet

Noen ganger hørt på musikk under en treningsøkt? Det tenker jeg nok at du har. Enten det var for å gi deg selv en ekstra energiboost, eller rett og slett for å få tankene på noe annet. Det er noe jeg selv har gjort mange, mange ganger, og som jeg fortsatt gjør i avgrensede perioder. Det gir meg en ro, og en godfølelse som absolutt er med på å trekke frem et smil om munnen. Men har du noen gang tenkt på de andre alternativene man har? Som både vil gagne deg og din utvikling, samt gi deg motivasjon og energi til å ikke bare gjennomføre treningsøkten på en god måte, men også gi deg en følelse av at du har lært noe i etterkant.

Et veldig godt alternativ til å gjøre nettopp dette er å høre på podcast. Om det er under joggeturen, rusleturen i skogen eller treningsøkten på treningssenteret, så er det en veldig god måte å både innta lærdom på, i tillegg til at man er i fysisk aktivitet. Du slår to fluer i en smekk, da det både er pleie for kroppen, og pleie for sjela, som jeg pleier å si. Stort sett hver treningsøkt siden januar i år har jeg hørt på podcast, og det skal skrytes opp at det har blitt noen økter. Det er en utrolig fin måte for meg å koble av på, da jeg ikke bare får gjort unna treningen, men jeg får lært mer om de temaene jeg synes er interessante. Så skal det sies at de podcastene jeg hører på, kanskje ikke er for alle, men jeg kan garantere at dersom du gir det et søk på google, så vil du uten tvil finne noe som treffer deg og dine interessefelt.

Det er hovedsakelig to ulike podcaster jeg hører på for øyeblikket: ”The Model Health Show” og ”The MFCEO Project”. TMHS er en podcast som fokuserer på helsefremmende arbeid og bevisstgjøring av egen helse. De snakker om alt: Trening , kosthold, spiseforstyrrelser og effekten av søvn, for å nevne noen. De forklarer alt på en god måte og bryter ned informasjonen, slik at den er å anbefale for enhver nøytral interessert, men også for personer med dyp helsefremmende utdannelse som ønsker ytterligere kunnskap om feltet. TMFCEOP derimot, er også en helsefremmende podcast, men som vinkler det på en litt annen måte. Deres hovedbudskap er at du skal få kunnskap nok til å ta fullstendig kontroll over ditt eget liv. De deler kunnskap om hvordan å tenke riktig, hva man kan gjøre for å lykkes i jobbsammenheng og generelt i livet, og er en svært, svært lærerik podcast å investere i. Begge disse podcastene er gratis, og du kan finne de her (THMHS) og her (TMFCEOP).

Sjeldent tar jeg meg tid til å sitte på pcen å lytte på podcast. Da er det alltid noe annet som prioriteres først, og som kommer foran i køa ettersom det ofte er en mer praktikal oppgave. jeg ser derfor på jevnlig lytting av podcast som en svært nyttig og lærerik vane å implementere i hverdagen dersom du ønsker et mer kunnskapsrikt og balansert liv.

Jeg har hatt en veldig positiv opplevelse med dette, og det er jeg sikker på at du kommer til å få også!


19 beste helse og fitnesspodcaster kan du finne her

Min personlige yndlingsepisode kan du finne her

 

Gi det et forsøk, garanterer at du blir fornøyd!

Kommentarer

kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

>> <<