Bli den beste deg

Home / Fysisk aktivitet og helse / Dere må legge inn arbeidet NÅ, ikke om 10 år

Dere må legge inn arbeidet NÅ, ikke om 10 år

Vi mennesker er veldig flinke til å utsette ting, enten det er til i morgen, neste uke, den første av neste måned eller helt til neste år. Vi kommer opp med unnskyldninger for å rettferdiggjøre hvorfor vi ikke skal gjennomføre en handling nå, i dag, med en gang.

Da har jeg noe å fortelle dere… Det kommer du ikke langt med!

p1000796n

Man kan se på det å utsette en handling på samme måte som å utsette et liv rikt på opplevelser, bevissthet, rikdom og glede. Og det er det vel ikke noe poeng i å gjøre?

Det jeg mener med dette er at dersom man utsetter de små, tilsynelatende ”uviktige” oppgavene over lang tid, så mister man også muligheten til enorm utvikling. Bare tenk på det: Hva om du hadde gjennomført disse små handlingene hver gang de oppstod? Å dra på trening, ta oppvasken, rydde rommet og ta den telefonen hjem til familien som du har avventet med å gjøre i over en måned. Tenk på hvor langt du hadde kommet da? Du hadde fått fremgang i treningen din, du hadde opprettholdt et rent og hygienisk hjem samt knyttet sterkere relasjoner til familien din. I tillegg medbringer disse handlingene positive helsegevinster det er verdt å ta vare på. Over tid, så skal du bli forbauset over hvor langt du kan klare å komme med kontinuerlig små steg i riktig retning. Og dette var bare noen eksempler. Rett det spesifikt opp mot din egen situasjon, og se det gjøre underverker.

Dersom du ønsker å bli en bedre utgave av deg selv, så vil dette hjelpe deg godt på vei. Det handler om å ta handling, bli ferdig med det og kjenne på godfølelsen det gir i etterkant. La denne godfølelsen fungere som motivasjon for å gjennomføre en oppgave. Da vil det bli mye enklere å impregnere denne automatiske gjennomførelsen av diverse oppgaver til senere tid.

p1010430n

Over de siste to årene har jeg jobbet konstant og kontinuerlig med å bli sterkere i hodet, flinkere til å ta de riktige valgene og jeg har mer eller mindre hatt som et mantra at prokrastinering er noe som verken finnes i mitt vokabular og generelt i livet mitt. Tenker jeg en tanke som antyder at jeg er i ferd med å ta feil valg, så har jeg trent opp hodet og kroppen min til å gjennomføre en handling på automatikk. Det er ikke alltid at jeg har lyst til å vaske leiligheten, klippe meg eller dra på trening, men da har jeg lært meg at dersom jeg bare kommer i gang, så arbeider kroppen på automatikk. Handlingen blir gjennomført med glans, og i all ærlighet så føles det ikke spesielt ut som et tiltak så snart man har kommet i gang. For ikke å snakke om GODFØLELSEN man får etterpå!

Vi må legge inn arbeidet NÅ, ikke i morgen, ikke neste måned, neste år eller om 10 år. Det er de små handlingene i riktig retning over tid som skaper de største resultatene. Dersom du ønsker et liv rikt på opplevelser, spenning og glede, så anbefaler jeg deg å prøve å komme i gang med disse små stegene. Jeg kan garantere fremgang og positive resultater 🙂

Prøv dere frem og finn ut av det, dere har absolutt INGENTING å tape! – Bendik

Lagre

Kommentarer

kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

>> <<