Bli den beste deg

Home / Ernæring / Ukens matvare: ACAI

Ukens matvare: ACAI

Dette mørke lilla bæret som vokser vilt i Brasils regnskoger, kategoriseres som et av de sunneste bærene som finnes.

Acai er proppet med sunne næringsstoffer. Bæret inneholder blant annet omega-3-fettsyrer, proteiner, kostfiber og ulike mineraler. Det sies til og med at dette bæret inneholder mer antioksidanter enn det blåbær gjør (som dere kan lese mer om her).

Dette leder til at bæret fungerer som et godt supplement til hverdagskostholdet vårt. Omega 3 fettsyrene er i stor grad med på å redusere sjansene for hjerte- og karsykdommer. Proteinene er nødvendig for å danne skjelett, organer, bindevev, muskler, hug og hår, og egner seg derfor godt både på generell basis, samt i forhold til fysisk aktivitet. Kostfibrene hjelper til med å holde fordøyelsessystemet rent og friskt. Og antioksidantene er viktige for å forebygge sykdom.

Du får ikke tak i acai som friske bær. De er alt for skjøre og trenger å fryses ned i form av fruktkjøtt eller juice rett etter at de har blitt plukket. Bærene kan kjøpes på helsekostforretninger, og er naturlig nok av høy verdi, da de kun finnes i Brasils regnskoger.

Acai brukes normalt i form av smoothie og juice.

Alt i alt et svært godt tilleggsalternativ til kostholdet vårt.

Får dere øyet på bæret, gi det en sjanse. – Bendik

Kommentarer

kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

>> <<