Bli den beste deg

Home / Ernæring / Hold koffeinet i sjakk

Hold koffeinet i sjakk

Jeg har funnet en veldig god måte for å holde koffeininntaket nede, og abstinensene i sjakk på. La meg dele!

Først og fremst, dersom du allerede er bitt av basillen og sverger til kaffe eller andre koffeininnholdige drikker gjennom dagen, så skal du ikke frykte. Det eneste som holder deg fra å unngå den uunngåelige hodepinen du kjenner på gjennom dagen er litt motivasjon, et snev viljestyrke og en lyst til å kontrollere egen kropp og sinn (ja, vi får hodepine når vi ikke får i oss koffein). Det tar mellom 3 og 5 dager å venne seg av koffeinet, deretter dreier det seg om å handle smart.

For å holde koffeinet i sjakk og ikke gå på hodepine- og abstinenssmertene som følger, handler det om å være bevisst på eget inntak. Personlig så nyter jeg både kaffe, red bull og andre koffeininnholdige drikker, men det er nettopp det jeg gjør. Jeg nyter varene, følelsen det gir meg, stemningen det setter meg i og energien det gir meg. Men jeg lar det aldri styre meg! Er jeg bevisst på at jeg over en periode har inntatt en del koffein, noe jeg blant annet gjorde i løpet av julen, så er det enkelt å legge merke til den snikende hodepinen det medbringer. Da er det viktig å komme seg ut av syklusen, brått og brutalt. Da sparer du deg for mye om og men, og en del unødvendig ubehag.

Mitt råd er derfor å prøve å holde seg fri fra å gjøre koffeininntak til en daglig vane. Drikk det når du har lyst på det, ikke når du ”craver” det, og kjøp det når du er i en situasjon som tillater det, og ikke bare gjør det av vane. Dette vil gjøre deg fri til å enklere styre egne valg, og ikke la et valg styre deg.

Å være avhengighetsfri er en stor del som må tilfredsstilles for at jeg skal kunne si at jeg har god helse.

Ønsker dere en knallbra uke! – Bendik

Kommentarer

kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

>> <<