Bli den beste deg

Home / Ernæring / Ukens matvare: SØTPOTET

Ukens matvare: SØTPOTET

Frisk, sunn og måltidsvant rotgrønnsak. Den imponerer meg veldig. Les for å lære mer!

Søtpoteten kommer med en smak av søt- og mykhet. Den er lett tilgjengelig i alle butikker og er en enkel matvare å inkludere i kostholdet. Den er både god og næringsrik.

Søtpotet har et spesielt høyt inntak av antioksidanten Vitamin A. Vitamin A er viktig for synet, huden, slimhinner, vekst og immunsystemet vårt. Målt opp mot andre grønnsaker så har den også et høyt inntak av kalsium, som er den viktigste byggeklossen for skjelettet vårt.

Målt opp mot vanlig potet så finner vi ikke de aller største forskjellene. Søtpotet har et litt høyere innhold av enkle sukkerarter og fiber (stort sett fordi den spises med skallet på). Kalorimessig er de helt like, og søtpoteten egner seg derfor ikke nødvendigvis som en erstatter for poteten, da også poteten har utrolig gode næringsinnholdsverdier. Min anbefaling er derfor å sjonglere litt mellom begge de to potetene, og se an hva som egner seg best til ønsket middag.

Forslag på mat man kan lage med søtpotet kan være:

– Som chips til ulike retter

– Søtpotetpizza

– Søtpotetnachos

Fløtegratinerte søtpoteter

– Som tilbehør til hvit fisk

Det er mye vi kan benytte den til, og den er definitivt verdt å eksperimentere litt med.

– Bendik

Lagre

Kommentarer

kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

>> <<