Bli den beste deg

Home / Ernæring / Hvorfor litago er bra etter trening?

Hvorfor litago er bra etter trening?

Dere har kanskje hørt at litago er bra å få i seg etter trening, men vet dere hvorfor?

Litago er et melkeprodukt som er tilsatt en mild og god sjokoladesmak. Det er en favoritt hos mange når det komme til det å unne seg noe kaldt og godt på butikken. Men litago har også andre fordeler enn kun nytelse. Det viser seg at det kan være et gunstig supplement til treningen din. Spesielt etter trening så kan det være et godt alternativ, og en god erstatter for selveste proteinshakene selv.

Grunnen til dette er at når vi trener, så tømmer vi som oftest lagrene våre, spesielt ved styrketrening. Vi tømmer karbohydratlagrene (glykogen), og vi tømmer fettlagrene vårene. Det vil si at vi trenger påfyll!

Det første lageret som er nødt til å fylles opp etter en treningsøkt er fettlagrene. Verken karbohydratlagrene eller musklene kan fylles eller bygges opp før fettlagrene er tilfredsstilte. Et eksempel kan være at du får i deg ren protein etter en treningøkt. Det som skjer da er at en del av det proteinet blir omgjort til fett, slik at lagrene kan fylles opp. Ikke før etter at dette er gjort kan proteinet gå til musklene å begynne gjenoppbyggingsprosessen. Nettopp av den grunn er litago et veldig godt supplement etter trening.

Litago inneholder både fett, karbohydrater og protein. Fettet og proteinet kommer fra melken, og karbohydratene kommer fra sukkerartene: søtnings- og sjokoladesmaken som er tilsatt. Her tilfredsstiller vi behovene for alle makronæringsstoffene vi trenger etter en treningsøkt, og restitusjonsprosessen kan effektivt komme i gang. Av den grunn er litago definitivt til å anbefale etter trening, men pass på at dere ikke tror litago er sunt, for det er det jo ikke til enhver anledning.

Litagoen kan erstattes med oboy dersom det er ønskelig, da blir det både mer økonomisk gunstig, samt mer lettvint.

Selv så prøver jeg å inkludere litago eller oboy så ofte omstendighetene tillater det (at jeg har det tilgjengelig).

God trening og god dag! – Bendik

Kommentarer

kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

>> <<