Bli den beste deg

Home / Ernæring / Ukens matvare: HVITLØK

Ukens matvare: HVITLØK

Hvit, liten, sterktluktende sak som er nøkkelingrediensen i stort sett alt vi får i oss av mat.

Hvitløken er vi alle kjent med, enten du liker det eller ei. Det er en av de mest brukte grønnsakene i dagens kost, og det finnes antydninger til hvitløk i stort sett hver eneste rett vi lager. Men visste du at hvitløk ikke bare er god på smak?

Hvitløk gir oss så mye mer enn bare en spesiell ånde. Hvitløken inneholder biologiske stoffer som forskning sier at har en positiv innvirkning på helsen. Denne forskningen viser til at hvitløk kan redusere mengden blodfett vi har i kroppen, samt mengden plakk vi har i blodårene. Dette er med på å minske sannsynligheten for et eventuelt slag. I sammenheng med dette så er den også behjelpelig med å redusere blodtrykket vårt.

Videre så er hvitløken med på å senke mengde kolesterol vi har i kroppen, samt at den kan drepe unødvendige mikrober som bakterier og sopp. Ett av stoffene i hvitløken ser også ut til å kunne ta livet av en type bakterier som er motstandsdyktige ovenfor antibiotika.

Alt i alt så er det verdt å inkludere hvitløk i kosten. Ikke bare for smakens skyld, men også for positive helsegevinster.

God onsdag! – Bendik

Kommentarer

kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

>> <<