Bli den beste deg

Home / Fysisk aktivitet og helse / Hvorfor skal vi alltid prestere vårt beste?

Hvorfor skal vi alltid prestere vårt beste?

Vi trenger ikke prestere for noen andre enn oss selv. Vi trenger heller ikke prestere fordi det forventes av oss. Vi skal dog prestere fordi det vil alltid gagne oss positivt… i lengden.

Du har kanskje slitt med motivasjon på skolen, på jobb eller ved andre sosiale settinger der det ligger en forventning til at du skal gjøre noe. Det er helt normalt. Forskjellen er hvordan vi velger å håndtere det. Unnskylder du deg med å prøve å gjøre så lite som mulig? Eller ved å sluntre unna? Eller ved å komme med unnskyldninger til deg selv for å rettferdiggjøre at du ikke skal legge ned et godt arbeid? Det er dumt. Jeg skal fortelle deg hvorfor:

Enten vi er 20, 30, 40, 50 eller 60 år gamle, så har vi fortsatt mange.. veldig mange gode år foran oss. Alder er dermed ingen unnskyldning.

IMG_8598

I slike situasjoner som nevnt ovenfor så er vi nødt til å tenke langsiktig på situasjonen vi står i. Vi går ikke med søpla fordi det gagner oss der og da. Vi blir heller ikke igjen på jobb 15 minutter ekstra fordi det er så utrolig koselig der. Ikke tørker vi opp det siste rusket på toalettet før vi forlater det heller fordi det er så fryktelig gøy.

Vi gjør disse tingene fordi ved enden av en skoleepoke, eller ved avslutning på en arbeidsplass, eller utflytting fra en leilighet, så er det personer som har observert og blitt påvirket av din tilstedeværelse. Ved å ha lagt ned et godt arbeid, så er du garantert en god referanse. Ikke minst så er du garantert positiv omtale fra de rundt deg. Dette gagner deg senere i livet. Det kommer til å påvirke humøret ditt, arbeidskapasiteten din og ikke minst selvtilliten din positivt. Måten de i ditt nærvær ser deg på kommer til å bli forsterket, og både deg selv og alle du møter på vil takke deg for at du gjør dette.

P1010682

I tillegg så er det er en siste helt essensiell grunn for at vi alltid bør prestere vårt beste, og den er at vi gjør dette for vår egen del. Vi gjør dette sånn at det skal bli enklere å håndtere det lange livet vi fortsatt har foran oss. Jo tidligere vi forstår dette, jo bedre vil vi komme til å få det.

Vil du bli sett på som en som lurer seg unna, eller vi du bli sett på som den personen som setter standarden? Den personen alle ser til etter hjelp? Den personen som det oser kvalitet av? Du bestemmer selv.

Jeg har tro på dere, jeg har tro på oss alle sammen. Det krever bare litt arbeid! Ha en super kveld videre 🙂 – Bendik

Kommentarer

kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

>> <<