Bli den beste deg

Home / Bli den beste deg / Tøffe tider

Tøffe tider

Mange ville nok kanskje ikke gått løs på dette innlegget med den samme vinklingen som jeg har gjort, men dette er noe jeg tror mange har godt av å kunne ta med seg.

Tøffe tider. Det er noe alle opplever fra tid til annen, og stort sett så kommer vi oss gjennom det med livet i behold, som oftest uten for store skader. Men vondt gjør det uansett, og tungt er det helt klart. Enten det er gjennom tap av noen nære slektninger eller venner, en separasjon eller et samlivsbrudd, eller en kronisk sykdom man ikke blir kvitt, så er det vår oppfatning at det suger. Men trenger det å kun være kjipt? Finnes det ikke noe positivt i det hele?

Jeg kan fortelle dere at jeg en gang leste at Erik Bertrand hadde besøkt eldre mennesker og spurt de om hvordan livene deres hadde vært. Som forventet så svarte noen at de hadde hatt et helt eksepsjonelt liv, mens andre hadde hatt et helt greit liv. Erik var fascinert av dette, og ønsket å grave dypere for å finne ut hvorfor det var sånn. Det han fant ut etter å ha snakket med flere av de eldre, var at det var kontrasten i livet som utgjorde den store forskjellen. Kontrasten, da definert som alle opp- og nedturene hver person hadde opplevd. Og kanskje til din store overraskelse, så var det de som hadde opplevd flest nedturer som hadde levd det mest fantastiske livet. For det er nettopp det livet er, en berg og dalbane av opp- og nedturer. Man må kjenne på de tunge tidene for å kunne oppleve de mest vidunderlige øyeblikkene. Så kanskje trenger man ikke ta de tøffe tidene så tungt?

Dette er noe som har hjulpet meg i mange vanskelige situasjoner. Selv om det er et slit, og når jeg har vanskeligheter med å se noe positivt i den tunge situasjonen jeg står ovenfor, så kjenner jeg dypt i meg at dette likevel kanskje bare er en liten del av en større og mer fantastisk reise? Kanskje er den tøffe perioden bare et biprodukt av et fantastisk liv. Dette er det viktig å anerkjenne, at smerten og sorgen du nå opplever, kun er midlertidig, og at den over tid vil gå over til å kunne smi sammen et sverd lagd av gull.

Vi må ta i mot de tøffe tidene med åpne hender. Vi skal se på det som en utfordring til å vokse. Vi skal se på det som en kort tidsperiode som skjer slik at vi som 75-år gamle kan lene oss tilbake i gyngestolen, ta en sipp av kaffekoppen, se oss rundt på de varmeste og næreste vennene vi har, og dele denne opplevelsen som et fint minne, og ikke bare en vond opplevelse.

Det er ikke gitt at livet skal være enkelt, men dersom vi velger å oppfatte enhver hendelse som et nytt og velskrevet kapittel i boken vi kaller ”livet”, så vil alt kunne bli litt mildere. Da vet vi at dette kun er midlertidig, og at dersom vi kommer oss gjennom det, så kan du krysse av for å ha levd en dag lengre, og at du har kommet deg en dag nærmere en opptur, og at snart så vil du kunne se tilbake på dette som noe fint og flott.

Ønsker dere alle en knallbra uke! – Bendik

Kommentarer

kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

>> <<