Bli den beste deg

Home / Bli den beste deg / Hva er du redd for?

Hva er du redd for?

Visste du at et menneske lever gjennomsnittlig ca. 80 år? Og visste du at mennesker har eksistert i over to millioner år? Hvis vi setter opp en tre meter lang strek på en tavle, som strekker seg over to millioner år, så ville ikke de åtti årene vi mennesker lever en gang ha vært mulig å legge merke til. Selv om vi reduserer antallet til hundre tusen, så ville kun en brøkdel vært avsatt til våre liv. Dette gir oss ett inntrykk av hvor kort livet faktisk er, og hvor lite våre livsløp betyr i et helhetlig perspektiv. Vår tid her på jorden er begrenset, og dette er det viktig å anerkjenne.

Det jeg ønsker å lage et poeng ut av i denne konteksten, er at livet er kort, og det er alt for kort til at minuttene skal tikke bort på ting som ikke betyr noe. Hvorfor bekymre seg så mye? Hvorfor være redd for å gjøre det du vil? Hvorfor bry seg om hva andre tenker om deg? Til syvende og sist så er det kun det du selv tenker om deg selv som betyr noe. Vi bør være fryktløse i det vi gjør, og vi bør gjøre nøyaktig det vi selv ønsker å gjøre. Bildet under illustrerer et viktig poeng: Vi må tørre å prøve de vanskelige klatreløypene. Det kommer til å bli skummelt, og vi kommer til å falle. Men underveis i prosessen så lærer vi å håndtere hvert steg, slik at vi kommer oss til neste nivå. Og jo vanskeligere løypene blir, jo større sannsynlighet er det for å falle, men desto større er også gevinsten når man fullfører. Alt strevet og slitet blir til slutt verdt det, og det i seg selv bør være grunn nok til å prøve! For selv om du ikke når toppen, så når du uansett høyere enn du ville gjort dersom du ikke prøvde.

Vi lever i en verden som har tilrettelagt absolutt alt, og jeg mener ALT, for at vi skal kunne gjøre akkurat det vi ønsker. Spesielt vi som er så heldige å få bo i Norge. Vi lever i et rettferdig samfunn, vi har god økonomi, vi har minimale raseskiller, vi er i stor grad distansert fra krig og uro, og vi trenger ikke bekymre oss for om vi har vann og mat på bordet i morgen. Det finnes ikke en eneste god unnskyldning for å ikke ta tak i sitt eget liv og gjøre det om til en drøm.

Still deg selv spørsmålene: Hva vil jeg, og hva kan jeg gjøre i dag for å bevege meg et steg nærmere drømmen? Enten det er å lage det nye facebook, eller den nye teslaen? Eller om det rett og slett er å være et forbilde og en person barna og vennene dine kan se opp til. Du må finne ut hva du vil, og så må du jobbe ræva av deg for å oppnå det! For livet er alt for kort til å dvele på tanken, og du vil ikke ligge på dødsleiet med en rekke ting du skulle ønske du hadde gjort.

Tiden er nå. Vær fryktløs, vær urealistisk, og gi det alt du har! Og skulle alt gå til helvete, så er det uansett en kul tanke å kunne si at du gikk for det.

– Bendik

Kommentarer

kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

>> <<