Bli den beste deg

Home / Bli den beste deg / Ett steg tilbake

Ett steg tilbake

Har du noen ganger vært etterpåklok? Har du noen gang angret på noe du har sagt eller gjort? Eller har du håpt at det var noe du kunne gjort annerledes som kunne ledet til et mer tilfredsstillende utfall? Da har jeg en liten beskjed til deg.

Hver dag lever vi et liv. Vi står opp, pusser tennene, tisser, bæsjer, spiser mat, trener, studerer, jobber, krangler, smiler og gråter. Vi opplever flere interaksjoner med andre mennesker hver dag, noen nære og noen fjerne. Noen er nye, andre er gamle. Av og til gleder vi oss stort over det vi opplever, andre ganger bli vi frustrert. Og når vi står i det hele, så er alt så oppblåst, og det gjør det vanskelig for oss å tenke rasjonelt og helhetlig. Vi kan lett overreagere og vi får tunnelsyn. Det føles ut som at det som skjer akkurat i dette øyeblikket, er det eneste som betyr noe.

I slike tilfeller er det viktig å kunne ta et steg tilbake og stille seg spørsmålet: Hva er det egentlig som skjer akkurat nå? Og hva betyr det for meg i dag, i morgen, om en uke, ett år, eller fem år fra nå? Ved å gjøre dette, så gir vi oss selv makt over våre egne opplevelser, noe jeg vil si er av stor betydning for å kunne sette sitt individuelle preg på sitt eget liv.

Et steg tilbake vil bidra til at vi bevisst kan unngå ukomfortable situasjoner, eller gjøre situasjoner der vi må trå utenfor komfortsonen, litt mer komfortable. Det første vi må gjøre er å stoppe opp, sette oss tilbake i stolen og folde armene. Deretter lar vi tankene vandre: Hva er det som skjer akkurat nå? Hvordan havnet jeg i denne situasjonen? Hva skal til for at jeg klarer å få det meste ut av dette tross omstendighetene? Etter å ha stilt seg disse kritiske spørsmålene så vil du finne noen svar. Du vil finne svar som vil gi deg oversikt, og en forståelse for situasjonen du står ovenfor. Brått så forstår du hvorfor du befinner deg i situasjonen, hvordan du havnet der, og hvordan du skal håndtere den.

Av og til så er det kun et lite steg tilbake som er løsningen på det ubehaget, stresset og frustrasjonen du opplever. Noen ganger handler det bare om å utvide tunnelsynet sitt litt, for å få en mer helhetlig forståelse av hva som foregår. Dette kan du gjøre ved å gå en tur i frisk luft og natur, eller du kan sette deg tilbake og la tankene vandre i 5 minutter. Klarer du å mestre denne simple teknikken, så vil du finne større forståelse for hendelsene i livet ditt, og du vil finne mestring. Mestring gir økt livskvalitet, og økt livskvalitet gir et godt liv.

Neste gang du føler at ting går i stå, tenk tilbake på det du har lært her i dag. Ta det lille avgjørende steget tilbake, før du tar to nye steg framover.

Ha en fin uke! – Bendik

Kommentarer

kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

>> <<