Bli den beste deg

Home / Bli den beste deg / Skap relasjoner til kjente, ukjente og bekjente

Skap relasjoner til kjente, ukjente og bekjente

Å si hei til andre er den mest undervurderte metoden for å skape glede i din egen og andres hverdag! Og så enkelt det er?

Når jeg ser andre gå rundt å smile og si hei til hverandre klarer jeg ikke la vær å kjenne en god følelse spre seg gjennom kroppen. Det er noe av det flotteste jeg ser når jeg er ute i sosiale settinger. Personer som kan søke øyekontakt med andre, kjente eller ukjente, og smile og si hei uten noen forventning om noe tilbake.

En slik gest kan man leve lenge på. Jeg vet med meg selv at når noen gjør noe slikt mot meg, så setter jeg utrolig stor pris på det. Av den grunn prøver jeg hele tiden å bevege meg rundt på skolen og i gatene med hevet hode, og et smil om munnen. Jeg er ikke beskjeden for å hilse på personer som møter øynene mine med et smil. Jeg vet at det i stor grad bidrar til min egen glede, og kanskje enda viktigere, det bidrar til en annen persons glede. Hvem vet? Kanskje hadde den personen verdens verste dag helt frem til du dukket opp? Livene våre består av opp- og nedturer, og det er sjelden usannsynlig at noen føler seg litt ”neffor” fra tid til annen.

Jeg forstår at det kan føles skummelt og unormalt å hilse på fremmede. Det er ikke sånn at du skal gå bort til noen som står med blikket i bakken, pikke de på skuldra og si hei. Man kan gjøre dette med omhu. Det som har fungert fint for meg er å alltid møte alle blikk som kommer min vei. Dersom det er tydelig at den imøtekommende personen er interessert, og møter blikket mitt, hilser jeg uten å nøle.

Dette vil bidra til at både din dag, og den du hilser på sin dag, blir bedre! I tillegg så åpner du opp for å møte nye mennesker. Plutselig så har du en samtale med en av de personene du hilste på, kun fordi du smilte og sa hei. Det er sannsynligvis den enkleste oppskriften på å skape sosiale relasjoner til andre mennesker.

Jeg oppfordrer dere alle til å heve hodet, kle på dere et smil og si hei til minst en person hver dag denne uken! Håper dere får noe ut av det 🙂 – Bendik

Kommentarer

kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

>> <<