Bli den beste deg

Home / Bli den beste deg / Den beste treningen for hjertet

Den beste treningen for hjertet

Hjertet er det viktigste organet vi har, og det er kritisk at dette blir vedlikeholdt.

Hjertet er sjefen i kroppen vår. Uten et funksjonelt og velfungerende hjerte lever vi ikke. Det er derfor svært viktig å passe på at det får den pleien og den behandlingen det fortjener, slik at vi kan leve et langt og godt liv fritt for sykdommer. For å gjøre dette er det flere tiltak man kan ta i bruk, blant annet styrketrening, kondisjonstrening, riktig kosthold og et tilfredsstillende nivå av fysisk aktivitet hver dag. Men det er spesielt en metode som skiller seg ut, nemlig høyintensiv intervalltrening (HIIT).

Det er gjort flere studier på feltet som i stor grad viser at HIIT-trening er den aller beste aktiviteten for å tilrettelegge for et godt hjerte. Dette er fordi trening som foregår på høy intensitet i størst grad får i gang hjertemuskulaturen, og dermed bidrar til at det bygger seg sterkere. Anbefalingene sier at man burde trene HIIT daglig for å få best effekt, men som de fleste av oss vet så er det ikke alltid like lett å få presset denne inn i en hektisk hverdag. Derfor vil intervaller på ca. 3 økter i uken være tilfredsstillende.

Jeg oppfordrer dere i aller høyeste grad å implementere HIIT-trening i treningsplanen deres så snart som mulig, for å sørge for et friskt, velfungerende og sunt hjerte resten av livet.

Et par eksempler på høyintensive intervalløkter kan være:

Øvelse 1:

5 min oppvarming

1 min sprint (90% av maks puls)

2 min rask gange

Gjenta til du har hatt 6-8 løpsdrag

 

Øvelse 2: 1 x 18

1 min løp på høy hastighet

30 sek pause

Gjennomfør 18 sprinter

 

Øvelse 3: 4 x 4

4 min løp på høy hastighet

4 min gange

Gjenta 4 ganger

Disse øvelsene vil garantert få opp hjerterytmen, samtidig som de skiller ut tonnevis med endorfiner i kroppen. Dette er med andre oppskriften på et friskt og sunt liv kombinert med masse glede. Ta i bruk HIIT-trening for alt det er verdt, og høst godene som kommer av det.

Med det ønsker jeg dere en nydelig uke! – Bendik

 

Kommentarer

kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

>> <<