Bli den beste deg

Home / Bli den beste deg / Ta et oppgjør med deg selv!

Ta et oppgjør med deg selv!

Fra tid til annen kan det være fornuftig og klokt å ta ett skikkelig oppgjør med seg selv. Ett oppgjør der man svarer på vanskelige spørsmål som vil kreve både fokus, tid og energi, men som vil gi en stor gevinst til slutt. Dette tror jeg det er viktig å gjøre for å gi oss selv en bedre forståelse av hvem vi er som person, og om hva vi ønsker å få ut av livene våre. Dette gjør det enklere for oss å ta de riktige valgene i hverdagen.

Hvor ofte har du stilt deg selv spørsmålene: Hvem er jeg? Hvem er jeg for andre? Hvem har jeg lyst til å være? Hvor befinner jeg meg i livet? Hvor ønsker jeg å ende opp? Hvilke områder vil jeg bli bedre på? Hva er viktig for meg? Hvilke verdier står jeg for, og i hvor stor grad står disse i stil med det jeg ønsker å oppnå? Er jeg den personen jeg ønsker å være? Hvis ikke, hva må jeg gjøre for å bli det? Tenk på det livet du har lagt bak deg. Tenk på livet du har foran deg. Skriv det ned.

Det er viktig å ta et slikt oppgjør med seg selv av og til. Vi er i stadig vekst og forandring, og det som er verdiene våre i dag, er kanskje ikke verdiene våre neste år. Så jo oftere vi gjør det, desto mer bevisst er du på hva du står for og på hvem du er. Jeg prøver å ta et slikt oppgjør med meg selv en gang i året.

Jeg tror mye trygghet, selvsikkerhet og suksess roter til et slikt oppgjør, og jeg tror at jo oftere vi gjør det, jo tykkere, bredere og lengre vil røttene våre bli. Dermed gir vi oss selv muligheten til å trekke til oss mer vann og næring fra alt rundt oss, og vi kan vokse oss større og sterkere. På mange måter er vi mennesker som ett tre. Noen blir store og kraftige, mens andre forblir tynne og smale. Alt kommer an på hvor godt vi tar vare på oss selv, og på hvor mye vann og næring vi velger å trekke til oss.

Slike oppgjør har vært viktig i livet mitt, og jeg kan med hånden på hjertet si at denne bloggen sannsynligvis ikke hadde funnes hvis jeg ikke hadde sørget for å få i meg nok vann og næring over de siste årene. – Bendik

ig: Bendikgausetvik fb: Bendikgausetvik

Kommentarer

kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

>> <<