Bli den beste deg

Home / Bli den beste deg / Gjør andre gode

Gjør andre gode

Hvis du vil bli god, må du først gjøre andre gode.

På mange måter er det selvsagt at man skal gjøre andre gode, allikevel kan det være vanskelig å gjøre. Vi mennesker er selvsentrerte skapninger. Det ligger i vår natur å fokusere på hvordan vi selv fremstår, hvordan vi uttrykker oss og hvordan vi velger å leve livene våre. Det er jo også forståelig, for selvfølgelig skal vi ha fokus på oss selv, vi lever tross alt kun vårt eget liv. Men hvis det er noe vi kan gjøre for å glede og hjelpe andre på veien, kan vel ikke det være spesielt skadelig for vårt eget ego? Det tror ikke jeg. Jeg tror heller det motsatte, at vi ved å hjelpe andre, og ved å gjøre andre gode, også gjør oss selv gode. Jeg tror at vi ved å legge ting til rette for at andre skal ha det godt og bra, at vi samtidig setter standarden for hvordan vi selv ønsker å ha det.

Karma behøver ikke være en magisk greie. Vi kan bryte det ned til noe så enkelt som at hvis vi gjør andre gode, vil de samme personene gjøre oss gode tilbake. Det tror jeg av hele mitt hjerte, og jeg tror verden ville vært et bedre sted hvis flere av oss betrodde seg til denne livsinnstillingen.

Positivitet, omtenksomhet, støtte, inkludering og respekt er fine nøkkelord å ta med seg. En beherskelse av disse verdiene vil du komme langt med. Still deg selv disse spørsmålene: Har jeg en positiv innstilling til livet, til andre og til de jeg oppholder meg rundt? Tar jeg hensyn til andres følelser? Bryr jeg meg om hvordan andre har det? Er jeg en positiv bidragsyter til andres liv når jeg ser de trenger det? Og kanskje viktigst av alt, når jeg ikke ser at de trenger det? Prøver jeg å inkludere så mange som mulig i livet mitt, eller holder jeg fast ved ”min gjeng” og ikke bryr meg om andre? Hvis jeg ser noen som åpenbart ikke føler seg inkludert, prøver jeg å gjøre noe med det? Respekterer jeg andres valg og avgjørelser? Hvis noen ikke ønsker å være med meg, eller hvis noen er opptatt med andre ting, blir jeg bitter eller respekterer jeg det? Still deg selv disse spørsmålene nå. Nå med en gang, og finn ut om du faktisk er en bidragsyter til å gjøre andre gode.

Ønsker dere alle en fin dag, og dersom det er noe dere lurer på må dere bare ta kontakt. Det setter jeg pris på 🙂 – Bendik

ig: Bendikgausetvik fb: Bendikgausetvik

Kommentarer

kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

>> <<