Bli den beste deg

Home / Bli den beste deg / Det er OK å være alene

Det er OK å være alene

Å være alene trenger slett ikke å være skremmende. Å være alene kan på mange måter være en gave sendt fra oven.

Jeg har hele mitt liv vært en introvert. Det betyr at jeg stort sett alltid har vært litt innesluttet og hele tiden prøvd å håndtere ting på egenhånd. Jeg trives godt i eget selskap, og har ikke behov for å hele tiden slippe omverdenens input inn i min hverdag. I dag vil jeg presentere dette innlegget for deg som føler deg litt ”alene”, og som kanskje tror at det er noe feil med det.

Tid for seg selv kan være veldig positivt på mange måter hvis det blir utnyttet på en god måte. Hvis håndtert på en dårlig måte kan jeg ha full forståelse for at det kan føles ensomt og bortkastet. La meg starte med å si hvordan alenetiden helst ikke bør benyttes over lengre perioder. Du bør ikke stenge deg inne, se på serier og filmer hele dagen, eller scrolle deg inn i det uendelige på sosiale medier døgnet rundt. Du bør heller ikke la tankene dine spise deg opp innenfra. Da tenker jeg på tanker som: Hvorfor vil ingen være med meg? Hvorfor ligger jeg her alene? Er det noe galt med meg? Nå kaster jeg bort tiden min.. Dette hjelper nemlig ingen.

Det du dog kan gjøre, er å gripe denne tiden alene og prøve å bruke den fornuftig. Still deg selv spørsmålet: Hva kan jeg gjøre som vil bringe glede inn i hverdagen min nå med en gang? Hva kan jeg gjøre som kan sørge for at jeg har nok sosial input neste uke? Hvordan kan jeg utnytte denne tiden på best mulig måte?

Ved å stille seg slike positive og framoverlente spørsmål, vil dagene dine brått begynne å få mening. For det er nettopp det som er løsningen mot ensomhet, tror jeg. Å finne mening i hverdagene sine, enten det er ved å jobbe mot målene sine, eller godfølelsen du får etter å ha brygget en god kopp kaffe på egenhånd.

Hvis vi ser bort i fra disse arbeidskrevende oppgavene, så kan tid alene være en fin tid å trekke innover seg. Det kan være en fin tid til refleksjon og tanker. Det kan være en fin tid til å åpne opp for hva som enn popper opp i hodet ditt. Det er en tid du må nyte, for som de fleste vet vil ikke tiden stå stille for alltid. Plutselig sitter du der med barn, familie, fulltidsjobb, ekstrajobb og alle mulige henvendelser og oppgaver du gjerne skulle fått gjort. Da kommer du til å drømme deg tilbake til tiden du hadde alene, og du vil angre på at du ikke utnyttet den til det fulle.

Faktum er at tiden vi kaster bort, er tid vi aldri får tilbake. Det er ikke alltid like lett å forstå, men det er definitivt umulig å unngå. Prøv å ha dette i bakhodet neste gang du føler deg alene, og forstå at det er OK å være for seg selv. Det meste her i livet er midlertidig, det gjelder også tiden vi har alene.

Nyt dagen, mine venner! – Bendik

Ig: Bendikgausetvik fb: Bendikgausetvik

Kommentarer

kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

>> <<