Bli den beste deg

Home / Bli den beste deg / Bli mer takknemlig ved å være bevisst på dette

Bli mer takknemlig ved å være bevisst på dette

 Jeg har sett så mange selvsentrerte, grådige og utakknemlige mennesker opp gjennom årene. Jeg ser det fortsatt, og det forbløffer meg hvordan enkelte klarer å leve på denne måten. I det hele tatt, hvordan de klarer å ha denne innstillingen, når det er så utrolig mye å være takknemlig for.

Først og fremst, visste du at sannsynligheten for at du i det hele tatt ble født er 1:400 000 000 000 000 000 000 (trillioner)? At din far og din mor hadde samleie i akkurat det riktige sekundet? At din far ikke tok seg tiden til en slurk med vann under akten, men at han fortsatte å kjøre på. At din mor var 29 år, 312 dager, 14 timer, 13 minutter, 2 sekunder og 29 millisekunder gammel akkurat i det hun ble gravid. Er du klar over hvor liten sjans det faktisk er for at dette skjedde? For ikke å snakke om sannsynligheten for at jorda i det hele tatt finnes? At jorda har de nøyaktig riktige omgivelsene til at det kan bo mennesker her? At solen befinner seg på den avstanden den er? Det er nesten umulig å tenke seg til hvor liten sjanse det faktisk er for at vi mennesker i det hele tatt eksisterer. Også skal du, oppå alt, klage over at du ikke får Luis Vitton vesken du ønsket deg til bursdag? Det blir for dumt. Hvis dette er deg burde du nå kjenne at du så smått begynner å rødme litt i kinnene. Jeg mener ikke å henge ut noen, men hvis du faktisk tenker over det jeg nettopp har fortalt deg, forstår du sikkert hvorfor jeg sier det.

For å sette ting i perspektiv så er sannsynligheten for å vinne førstepremien i lotto i følge ABC 1:5 379 616 (millioner). Og vi vet vel alle hvor sjeldent der er å vinne i lotto.

Det ovenstående er bare tippen av isberget. Det var egentlig ikke det som skulle være budskapet i dette innlegget. Det jeg egentlig ville presentere var hvor heldig vi er for å leve på det tidspunktet vi faktisk lever. Hvis du nå løfter blikket og ser deg rundt. Gjør det nå. Også ser du på hver eneste ting øyet kan legge merke til i omgivelsene dine. Lampen, bordet, kaffekoppen, kaffen, lyset, lyspæren, sofaen, vasken, springen, kjøleskapet, veggpynten, pcen(..), båthavnen, søppelkassen, husene, båtene, bilene. Du forstår kanskje hvor jeg vil med dette? Alt du ser er menneskeskapt. Et menneske likt som deg og meg har skapt alt det du kan se rundt deg, med nøyaktig de samme forutsetningene. Eller, for å være helt ærlig, med mye dårligere forutsetninger. ALLE hus, ALLE bygg, ALLE biler og ALLE båter er det mennesker som har lagd. Alt dette har blitt lagd ut av et skrekkelig utgangspunkt. Alt vi startet med var vann, jord, stein, gress og trær. Nå har vi Lamborghinier, Iphoner, Pcer, Yachter og romskip. Og dette er bare det materialistiske.

Enten du er 11, 18, 24, 36, 53, 77 eller 99 år gammel, er det en prestasjon i seg selv at du har overlevd så lenge. Hvert sekund sovner en Amerikaner bak rattet i fart, hvert år dør 1,25 millioner i bilulykke, i 2015 døde 11 051 av kreft i Norge, og slik fortsetter det. Det er i absolutt aller høyeste grad ikke gitt at vi skal leve friske og lange liv.

Ved å være bevisst på alt dette tror jeg at man kan finne utrolig mye godfølelse. Da forstår man at livet i seg selv er et mirakel, og at alt vi ser rundt oss er ingen selvfølge. Det er ikke vanskelig å være takknemlig når man er klar over dette. Jeg tror også at vi med denne kunnskapen kan leve rikere og mer fullverdige liv, med bedre livskvalitet. Så neste gang du tar deg selv i å ville klage over noe helt ubetydelig, men som kanskje er litt oppblåst i øyeblikket, tenk tilbake på dette innlegget og gjør en vurdering: er dette virkelig verdt å klage over? Er det verdt at denne tanken skal påvirke humøret mitt negativt?

Vi lever selvsagt et liv med opp- og nedturer. Og vi er bare mennesker. Vi er ikke perfekte, og fordi vi har fått den gaven at vi kan å tenke, er det umulig å stenge ute alle negative tanker som ønsker å trenge seg inn i hodene våre. Such is life, og det må vi bare tåle. Men jeg tror vi kan komme langt på vei med å være bevisst på alt i livet vi faktisk kan være takknemlig for, fordi ingenting er gitt.

Håper dette innlegget fungerte som en liten tankevekker, og at du får muligheten til å benytte denne kunnskapen på en positiv måte.

Ønsker deg en nydelig dag videre! – Bendik

Ig: Bendikgausetvik fb: Bendikgausetvik

Kommentarer

kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

>> <<