Bli den beste deg

Home / Bli den beste deg / Hva gjorde jeg for å bli mindre beskjeden?

Hva gjorde jeg for å bli mindre beskjeden?

Hele livet mitt har jeg vært beskjeden. Jeg er fortsatt beskjeden i dag, innvendig, og det kommer jeg sannsynligvis alltid til å være, og det er greit. Det har kostet mye å bryte ut av denne beskjedenheten, og å lære hvordan jeg skal manne meg opp og tørre å prate foran andre, sammen med andre, og hva jeg skal prate om med andre. Jeg lærer stadig, men jeg er svært trygg i dag i motsetning til hvordan jeg var før. Jeg er faktisk mye mer trygg enn de jeg så på som veldig ”frampå” før, og jeg vil i dag dele med dere hva jeg har gjort for å komme over denne beskjedenheten.

Først og fremst så tror jeg at nøkkelen er å utfordre seg selv til å bli mindre beskjeden. Gå ut blant folk, møt nye mennesker, ta ordet i diskusjoner, stå for det du mener er riktig og press deg selv til å gjøre ting du er ukomfortabel med. Dette er sannsynligvis den aller, aller beste måten å bryte ut av den mindre positive syklusen du befinner deg i på.

Videre så finnes det andre teknikker, og den som virkelig har fungert godt for meg er å prøve nye ting. Jeg har vært så heldig å fått prøve utrolig mye forskjellig opp gjennom årene. Alt fra organisert fotball, taekwon-do, akrobatikk (turn) og skating, til å ha vært i militæret (flere steder i Norge), studert personlig trener på Bali, tatt en Bachelor i Tønsberg og vært på utveksling i København. Dette har gitt meg muligheten til å møte utrolig mange mennesker, og de ulike miljøene har utfordret meg til å ta kontakt med nye personer, prøve ut nye ting, være sosial og oppleve flere av aspektene livet har å by på.

Det å være beskjeden handler veldig mye om å ikke være fullstendig trygg på seg selv. Det vil derfor også være av stor interesse å jobbe med seg selv på dette området. Finn verdiene dine, vurder om vennene dine faktisk er vennene dine, alltid si ja før du sier nei (du kan alltids kansellere på et senere tidspunkt) og test farvannet på forskjellige steder. En god del av redselen kommer av at du ikke tror du er bra nok, at du er redd for å ta feil eller at du har en frykt dumme deg ut. Til syvende og sist så kommer dette av redselen for å bli dømt av andre mennesker. Derfor er det en god idé å bygge opp din egen selvtillit. Lær deg hvordan du skal bry deg mindre om hva andre tenker om deg, og jobb hele tiden med å utvikle deg til å bli en bedre person.

Kort oppsummert: utfordre deg selv til å gjøre ting du er ukomfortabel med: stå foran mennesker, ta ordet i samtaler og jobb med kroppsspråk, presentasjon av deg selv og samtaleevnene dine. Test farvannet flere steder, både gjennom ulike sporter, reiser og opplevelser. Oppsøk steder der du møter nye mennesker. Jobb med deg selv. Bli flinkere til å holde samtaler, holde foredrag, snakke i sosiale settinger, opprettholde et godt kroppsspråk, samt andre aspekter der du ser forbedringspotensiale. Kontinuerlig vekst er et godt motto å benytte seg av.

Jeg kan kun snakke for meg selv, men disse teknikkene har fungert veldig godt i mitt liv. Jeg ser ingen grunn for at de ikke skal fungere godt for ditt liv også. Håper dere fikk noe ut av dette, og at det kan hjelpe noen av mine beskjedne lesere til en bedre hverdag.

Ha en strålende kveld! – Bendik

Ig: Bendikgausetvik Fb: Bendikgausetvik

Kommentarer

kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

>> <<