Bli den beste deg

Home / Bli den beste deg / Kroppsspråkets magi

Kroppsspråkets magi

I mine år på videregående skole jobbet jeg en god del med å både lære meg å tolke, og å utnytte kroppsspråkets magi. Kroppsspråk utgjør 80% av all kommunikasjon, og er i mine øyne en av de viktigste verktøyene man kan lære seg for å klare å framstå slik som man ønsker. Et riktig og godt kroppsspråk kan uttrykke trygghet, selvsikkerhet og skikkethet, mens et dårlig kroppsspråk kan uttrykke usikkerhet, redsel og ubekvemhet.

Å tyde kroppsspråk spiller en viktig rolle i vår emosjonelle intelligens. Det bidrar til at vi på en god måte kan tolke signalene en person utstråler. Av og til sier man en ting, mens kroppsspråket viser noe annet. Dersom du noen gang har vært vitne til dette har du kanskje fått kjenne på en litt uggen følelse av at noe virket feil. Svaret lå da sannsynligvis i at det vedkommende sa, og det som ble uttrykt gjennom kroppsspråket ikke stod i stil til hverandre. Da må man vurdere situasjonen, og enten tro på det som ble sagt, eller stille seg kritisk.

Man kan også benytte tyding av kroppsspråk til sin fordel i ulike situasjoner. For eksempel hvis du spør om en person har det bra. Personen sier at de har det bra, men virker litt sammenkrøpet eller sitter med foldede armer. Da kan det være smart å vise en god del kjærlighet likevel. Ofte tar vi mennesker på oss ett ansikt for ikke å vise svakhet, når det vi egentlig kanskje trengte nettopp var litt støtte.

Kroppsspråk er et verktøy vi på flere måter kan bruke for å fremtre på bedre måte. Beveger vi oss med hevet hode, tilbakelagte skuldre og åpne armer? Eller depper vi litt med hodet når vi rusler fra A til B? Det vi utstråler er det vi får tilbake. Er vi lukket så vil vi i liten grad komme i kontakt med andre. Men hvis vi er åpen øker sannsynligheten betraktelig for at noen ønsker å prate med oss. Hvordan vi presenterer oss i form av kroppsspråk vil være av stor verdi når det kommer til hvordan andre ser på oss, og det er i aller høyeste grad noe hver og en av oss bør tilegne seg kunnskap om.

Jeg kommer ikke til å gå dypere inn på hvordan man kan tolke og/eller forbedre sitt eget kroppsspråk i dette innlegget, men jeg råder dere i aller høyeste grad å ta opp tråden på egenhånd. Det vil bombesikkert bidra til en bedre hverdag for dere alle 🙂

-Bendik

Ig: Bendikgausetvik fb: Bendikgausetvik

Kommentarer

kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

>> <<