Bli den beste deg

Home / Bli den beste deg / De fire beste tingene du kan gjøre på fritiden for å heve livskvaliteten din

De fire beste tingene du kan gjøre på fritiden for å heve livskvaliteten din

Nummer én: Fysisk aktivitet! Rett og slett fordi det er så utrolig mange fordeler man får innbud på ved å være i fysisk aktivitet. Først og fremst tar du vare på din egen fysiske helse. Du får en sterkere, mer funksjonell og frisk kropp. I tillegg får du et sunnere hjerte som holder ut lengre. Man får også en enorm mental gevinst av å være i aktivitet: mer energi og mer godfølelse er noen av fordelene. Man reduserer også risikoen for å utvikle forskjellige sykdommer som er skadelige for helsen vår. Det finnes derfor ingen god grunn til å ikke være i fysisk aktivitet!

Nummer to på lista er meditasjon. Meditasjon er et fantastisk verktøy for å kunne gi seg selv pusterom i hverdagen. Det åpner for at du kan sortere tankene dine og få en oversikt over hva som skjer i livet ditt. Holder du en viss kontinuitet i mediteringen din, vil du snart kunne høste de mentale fordelene som også kommer av det. Du vil begynne å tenke i nye baner, og få en større forståelse for hva du gjør i livet ditt, og hva du vil gjøre med livet ditt.

Nummer tre: Les bøker. Les om ting du interesserer deg for. Å lese bøker generelt er en fin måte å slappe av på og utfordre hjernens kapasiteter. Men jeg vil i størst grad anbefale å lese om ting du kunne tenke deg å lære mer om. Les bøker om selvutvikling. På denne måten lærer du noe hver dag, noe som bidrar til en følelse av at du har ”gjort” noe i løpet av dagen. I tillegg vil du kunne bruke den kunnskapen du tilegner deg gjennom bøker i dagliglivet, som dermed sannsynligvis vil kunne være med på å gjøre dagene dine bedre.

Til slutt, Finn en hobby. Det er viktig å ha en hobby du trives med. Det kan være alt fra klatring og sykling, til sjakk og maling. Spiller ingen rolle, så lenge du trives med det du holder på med. Det er viktig med en hobby for å komme seg ut å være sosial med andre utenom sin indre krets. I tillegg vil en hobby bidra til en god del mestring i hverdagen. Finn din egen hobby og bruk den for alt det er verdt.

Disse fire aktivitetene er utrolig fine supplement til fritidsaktivitetene dine. De vil alle føre til større hverdagsglede, et utvidet sosialt nettverk og en friskere kropp. Min erfaring er at disse aktivitetene er med på å fylle meg opp med ny energi daglig, og jeg er usikker på om jeg noen gang kommer til å falle bort fra disse rutinene. De har i stor grad bidratt til mitt velvære, og jeg både tror og håper at de vil bidra til ditt dersom du impregnerer disse i hverdagen din.

Ha en fantastisk onsdag 🙂 – Bendik

Ig: Bendikgausetvik Fb: Bendikgausetvik

Kommentarer

kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

>> <<