Bli den beste deg

Home / Bli den beste deg / Grunnpilarene til suksess

Grunnpilarene til suksess

Det er naturligvis en rekke faktorer som spiller inn på om man får et liv fullt av suksess. Men det er spesielt to ting som skiller seg ut, og disse to tingene legger grunnlaget for suksess på alle områder i livet. Enten det er i familielivet, næringslivet, sosialt, økonomisk eller på hverdagsgleden.

Den første grunnpilaren er fysisk aktivitet og trening. Å holde seg fysisk aktiv bidrar til produksjonen av en rekke positive hormoner. Ikke nok med det, det bidrar i tillegg til en funksjonell, skade- og sykdomsfri kropp som holder seg i balanse. Kun dette bør i utgangspunktet være grunn nok til å holde seg aktiv. Men det å komme seg på trening handler samtidig om en rekke andre ting. Blant annet er en fysisk aktiv person et skinnende eksempel på god selvdisiplin. At vedkommende dag inn og dag ut klarer å komme seg opp av sengen, ut av døren og bort på trening, er i seg selv en seier. Spesielt de dagene der man ikke føler for å være i aktivitet, men gjør det likevel. Dette bidrar til stor mestringsfølelse, og smitter over på alt annet man gjør i løpet av en dag. Dersom du noen gang har overkommet ”tiltaket” det kan være å komme seg på trening, kjenner du deg sikkert igjen når jeg sier at du levde på den triumfen resten av dagen. Kanskje til og med neste dag?

Seieren ved å komme seg på trening er ekstremt viktig for at man skal kunne yte sitt beste på andre områder i livet. Det handler plutselig ikke bare om å holde seg i god form. Det handler om å bevise for seg selv og andre at man har den disiplinen og strukturen som kreves for å leve et aktivt liv. Over tid vil dette bygge seg opp til en ugjennomtrengelig selvdisiplin som naturlig nok vil påvirke alle andre områder i livet.

Den andre grunnpilaren er å spise sunt. Hva velger du å nære kroppen din på? Fyller du den med en rekke positive næringsstoffer? Tran, sunne frø- og korntyper, frukt og grønt, tilstrekkelig protein, nok vann, fisk, magert kjøtt og magre melkeprodukter? Eller gir du etter for de mer usunne valgene? Pizza, store mengder rødt kjøtt, sukkerholdige drikker, godteri og potetgull?

Likt som med treningen, bidrar et sunt kosthold til så mye mer enn bare en frisk og sunn kropp i balanse. Det bidrar også til selvdisiplin ved at man klarer å ta de små, riktige valgene i hverdagen. Lar du deg friste av søtsuget på butikken, eller klarer du å holde tunga rett i munnen? Velger du den enkle løsningen foran den som er litt mer krevende? Gir du etter for gruppepresset? Tar du det ”som det kommer”, eller planlegger du handlelisten og holder deg til den?

Både trening og kosthold er mer enn bare ”ting man gjør”. Det er en livsstil, og det er en livsstil som underbygger alt annet vi gjør i livene våre. Så hvis du lurer på hvor du skal begynne for å utvikle deg til den personen du ønsker å være, begynn her. Begynn med trening og kostholdet. Først når disse er blitt en del av din daglige rutine vil du klare å utnytte ditt fulle potensial. Og først da vil du oppnå virkelig suksess.

Bendik

Fb: Bendikgausetvik Ig: Bendikgausetvik

Kommentarer

kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

>> <<